Gevolgen
Homerun geeft zelf de verwachting af dat de persoonsgegevens niet openbaar worden gemaakt omdat men tot een overeenkomst zijn gekomen met de hacker. Dit, en meer informatie over het datalek is te vinden op de website van Homerun https://www.homerun.co/cyberattack.
Daarnaast is er geen data ‘op straat’ gevonden na een uitvoerig onderzoek (door erkend bureau Northwave). Toch is het natuurlijk altijd goed om voorzichtig te zijn bij het ontvangen van ongebruikelijke e-mails en sms-berichten, aangezien dit phishingpogingen kunnen zijn.
De systemen van Homerun zijn inmiddels aangepast, zodat het lek niet meer bestaat.

Jouw gegevens
Tijdens een sollicitatieprocedure voor een openstaande vacature bewaren we de bijbehorende gegevens van sollicitanten in Homerun. Na het vervullen van vacature worden alle gegevens weer verwijderd uit Homerun tenzij anders overeengekomen.

Wat moet jij doen?
Fijn om te weten is dat jij zelf niets hoeft te doen. Zowel Homerun als wij hebben een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens en is er nauw contact met Homerun over hun onderzoek. Na het ontvangen van het bericht via Homerun hebben wij uit voorzorg er voor gekozen om alle sollicitatie gegevens uit homerun te verwijderen. Wij verwachten niet dat er informatie over jou gelekt is of alsnog ‘op straat’ beland maar uit voorzorg plaatsen we toch dit bericht. Wij werken continu aan het verbeteren van onze beveiliging, en die van onze samenwerkingspartners.

In de toekomst
Wij vinden de veiligheid van data erg belangrijk en zullen er dan ook alles aan doen om dit soort situaties te voorkomen. Helaas is er in dit geval toch een mogelijkheid geweest voor een cyber aanvaller om toegang tot de data te krijgen. Wij betreuren dit ten zeerste maar hebben er tegelijkertijd ook alle vertrouwen in dat er geen data op straat is komen te liggen. In samenwerking met Homerun doen we er alles aan dat dit zo blijft.

Informatie en vragen
Uiteraard staan wij voor je klaar als je nog vragen hebt en ook Homerun heeft een Q & A opgesteld waar ze antwoord geven op de meest voorkomende vragen. Heb je vragen aan ons dan zijn wij telefonisch te bereiken via 0541-295959 en dan kan je vragen naar Mark Bulthuis, CTO Little Rocket.