Voorwaarden subsidie in het kort

De subsidie kent een aantal voorwaarden:

  • Het belangrijkste is dat de subsidie bedoeld is voor een micro- of kleine onderneming. Of voor een middelgrote onderneming in de culturele of maatschappelijke sector. 
  • Voorwaarde is ook dat de aanvrager uit Overijssel komt en dat de diensten ook bij een bedrijf uit Overijssel worden afgenomen (m.u.v. software aanschaf).

Waarvoor kun je dan subsidie aanvragen?  De provincie verwoord het als volgt:

  • A] Aanschaf van producten of diensten voor digitale dienstverlening en/of verkoop. Deze dragen direct bij aan het vergroten van omzet en/of marktbereik, niet zijnde reclame- of advertentiekosten, of:
  • B] Onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen, digitale diensten en processen óf het verbeteren van bestaande producten, diensten of (productie)processen door toepassing van digitalisering.

Wanneer en hoeveel?

Punt A moet binnen 6 maanden worden uitgevoerd en kent een maximum van €2.500,-, punt B binnen 12 maanden en kent een maximum van €10.000,- euro. De subsidie is maximaal 50% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen, met een minimum van € 500,-.

Het mag ook een samenwerkingsverband betreffen van micro- of kleine ondernemingen. De bedragen hierboven gelden dan per deelnemende partij.

De volledige voorwaarden vind je hier.

Aanschaf van producten of diensten voor digitale dienstverlening en/of verkoop.

Iedereen heeft data, elk bedrijf. Groot of klein. Deze data kan waardevol zijn om in te zetten in het vergroten en verbeteren van je resultaten. Denk aan data uit een CRM, ERP, boekhouding, recruitment, web analytics, advertentie data, het weer, KvK data, etc.

Een voorbeeld: Eigen data wordt steeds belangrijker door het verdwijnen van third party data. Korte samenvatting hiervan: In de (nabije) toekomst heb je voor marketing en sales meer eigen data nodig om je doelgroepen te bereiken, in B2C en in B2B. Het is dus belangrijk je eigen data huishouding op orde te maken en te zorgen voor een data-pipeline waar je jouw klanten goed kunt volgen en (geautomatiseerd) acties kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld om de relatie te verbeteren, aankoop, herhaal aankoop of upsell te triggeren, advertentiekosten te verlagen en om überhaupt je klanten veel beter te leren kennen. Het spreekt voor zich dat dit leidt tot aantoonbaar betere resultaten.

Een andere voorbeeld is bestaande data analyseren en inzichtelijk te maken, zodat er betere beslissingen gemaakt kunnen worden ten aanzien van marketing en verkoop. Bijvoorbeeld onze DIA award winning case met Quality Wellness Resorts is zo’n voorbeeld of onze case van Event Creators.

Natuurlijk kan het ook zijn dat je zoekt naar een platform om diensten te digitaliseren of digitaal te verkopen. Ook daar kunnen we bij helpen, met onze software experts. We bouwden al vele succesvolle portals voor digitale dienstverlening en zaken doen, bijvoorbeeld voor Samen1plan, TrackCura, Concordia, HEYDAY en BP.

Onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen, digitale diensten en processen

Little Rocket bestaat al meer dan 15 jaar kent een rijke geschiedenis van succesvolle startups. Bijvoorbeeld WePublish en Datatrics. We denken dus dat we iets te vertellen hebben over digitaal succes, verdienmodellen en processen. We helpen onze klanten op dagelijkse basis met advies en zijn een betrouwbare partner voor veel klanten als het gaat om strategisch advies en verbeteren of opzetten van digitale dienstverlening.

Zoals je bij het vorige punt kunt lezen is de combinatie van data+software onze kracht. Hoe maak je iets dat goed werkt en waar je ook nog waardevolle inzichten én acties uit krijgt? Dat begint bij een idee goed uitwerken en testen. Bijvoorbeeld met een Minimal Viable Product of een Proof of Concept. Ideale oplossingen om dat ene idee of dat uitgestelde project, met subsidie, daadwerkelijk te gaan testen!

Verder praten?

Dat doen we graag en vrijblijvend. We helpen je graag met je idee of behoefte verwerken naar een aanvraag.  Neem daarvoor contact op met Nienke Bruggeman of met Bart Ensink.