engineers van
data + software
Menu
engineers van
data + software
Doe de data-scan
Referenties

Data samenbrengen

Om een goed inzicht te krijgen in je bedrijfsgegevens, is het van belang om alle data van je bedrijf overzichtelijk te hebben. Event Creators was toe aan een een vernieuwing van de IT-systemen, omdat het duiken in steeds verschillende systemen om informatie op te halen niet efficiënt werkte. Daarom hebben wij alle relevante bedrijfsdata samengebracht in één centraal punt, zodat alle werknemers en het management makkelijk en overzichtelijk kunnen werken met de data die het bedrijf genereert.

evenement

Event Creators is een familiebedrijf dat al zo’n 40 jaar bedreven is in de organisatie van zakelijke events in Nederland en publieksbeurzen in Duitsland. Data is een belangrijke pijler binnen het bedrijf. Omdat de databronnen blijven groeien en de koppelingen tussen de systemen niet allemaal even soepel werken, is er gekozen om over te stappen naar 1 sterk platform waar alle databronnen samenkomen. Een belangrijk vereiste is dat de data niet alleen gecentraliseerd wordt, maar ook gevisualiseerd.

Power BI Dashboards

We hebben voor Event Creators alle data vanuit hun systemen opgehaald, getransformeerd en vervolgens gevisualiseerd in Power BI. Denk bij deze systemen bijvoorbeeld aan Nmbrs, Teamleader, Typeform, Magento, Google Analytics en Mailchimp. Alle ontsloten gegevens zijn opgeschoond en vervolgens gevisualiseerd in dashboards, zodat het overzicht in alle bedrijfsdata is geoptimaliseerd. Hierdoor hebben we een ‘Single Source of Truth’ gecreëerd. Iedereen in de organisatie kan nu inzicht verkrijgen én beslissingen nemen die gebaseerd zijn op dezelfde gegevens. Daarbij maakt het niet uit of je geïnteresseerd bent in sales, planning of HR, voor alle ingangen zijn er dashboards op maat. Event Creators kan nu steeds meer datagedreven werken en hun beslissingen nemen gebaseerd op hun data, en niet alleen op gevoel.

Daarnaast zijn een aantal processen versneld door het samenbrengen van data. Waar Event Creators eerst handmatig de verschillende systemen in moest duiken om gegevens op te halen en inzichten te genereren, vinden ze dit nu snel en gemakkelijk terug in Power BI. Sommige processen die eerst wekelijks uitgevoerd moesten worden zijn nu ook geheel geautomatiseerd.

Vroeger hadden we de data van onze verschillende systemen gescheiden, nu hebben we het op 1 plek gecombineerd, hoe fijn is dat! De samenwerking met Little Rocket is erg goed. Ze maken altijd tijd voor ons vrij en komen zelfs bij ons op kantoor aan het werk, zodat we sneller kunnen schakelen. Het is een mooi begin om in de toekomst naar een datagedreven organisatie te gaan, zodat we vanuit daar ons bedrijf kunnen voeren.”

Tara Rigterink, Event Creators

 

Volgende stap op de ladder

Omdat Event Creators inzicht heeft in haar bedrijfsgegevens, kan er nu veel makkelijker worden overzien wat er is gebeurd en zelfs wat er nu gebeurt (near real-time). Daarnaast bieden de dashboards ook hulp bij het oplossen van de vraag waarom iets gebeurd is. De volgende stap is om te voorspellen wat er in de toekomst gaat gebeuren, zodat je continu een stap voorsprong hebt aan de hand van je historische data. Dit zal Event Creators in staat stellen om bijvoorbeeld efficiënter in te kopen, minder te verspillen, kosten te verlagen en meer om te zetten. Dit creëert voorsprong in bijvoorbeeld snelheid en kwaliteit.  

 

Kansen voor jou

Met het slim inzetten van gegenereerde bedrijfsdata kunnen we voorspellen wat er gaat gebeuren, maar zelfs ook hoe je er succesvol op kunt reageren. Ben jij benieuwd wat data + software voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Stuur een e-mail

Bel ons