engineers van
data + software
Menu
engineers van
data + software
Doe de data-scan
Referenties

Klantsegmentatie

Om persoonlijk te worden, is het van groot belang het klantgedrag van de verschillende klanttypen te begrijpen. Hiervoor hebben we de gehele klantdatabase van Quality Wellnessresorts geanalyseerd en gezocht naar correlaties (samenhang). Gekeken werd onder andere naar de bezoekfrequentie, uitgavepatronen, voorkeurskanalen voor communicatie en de afstand tussen de woonplaats van de bezoeker en het bezochte resort.

Voorspelmodellen

Met deze nieuwe inzichten is het nu mogelijk om voorspelmodellen in te zetten: wanneer moeten we welke gast met welk aanbod benaderen? Om de effectiviteit van deze aanpak te bewijzen, hebben we een gesegmenteerde e-mailpilotcampagne opgezet.

 

 

Resultaten

De pilot bestond uit een A/B-test. De ene groep ontving een nieuwsbrief met speciaal daarvoor ontwikkelde dynamische content per klantsegment. De andere groep was de controlegroep, deze kreeg de gebruikelijke, statische nieuwsbrief.

De resultaten overtroffen vrijwel direct de verwachtingen: de conversieratio lag bij de groep met dynamische content maar liefst 32% hoger dan bij de controlegroep.

Slimme dashboards

De succesvolle pilot opende deuren om een datagedreven strategie te implementeren, optimalisateren en dagelijks te vernieuwen. Dankzij slimme dashboards hebben de teams van Quality Wellnessresorts realtime inzicht in het effect van hun marketing, klantsegmenten en de overall businessperformance. Zo weten ze precies wat ze vandaag moeten doen om de 9+-klantervaring na te streven.

Kansen voor jou

Ben jij benieuwd wat data + software voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Stuur een e-mail

Bel ons