Het optimaal benutten van data voor groei en efficiëntie

Microsoft Fabric als alles-in-een-oplossing voor data analyse en inzichten.

Inzichten in klantbehoeften en operationele processen

In het tijdperk waarin data een onmisbare bron van inzichten en concurrentievoordeel is geworden, zet Sleiderink Bouwmaterialen in op de potentie van datagedreven werken. Om een duurzame groei en marktleiderschap te realiseren worden inzichten in klantbehoeften en operationele processen de sleutel tot succes.

Data uit verschillende bronnen

De focus ligt op het opzetten van een data infrastructuur die gegevens uit diverse systemen en afdelingen van de organisatie integreert. Deze infrastructuur zal in de toekomst bijdragen aan het leveren van inzichten en verbeterde resultaten.

Het management van Sleiderink streeft naar een beter begrip van klantwensen en operationele workflows. Om dit te realiseren wordt er een krachtig datawarehouse opgezet. Dit datawarehouse zorgt ervoor dat gegevens uit verschillende bronnen naadloos geïntegreerd en getransformeerd worden. Zo ontstaan er waardevolle inzichten uit het integreren van zowel GA3- als GA4-gegevens als Magento gegevens, die voortkomen uit het verkoopplatform van Sleiderink. 

Als organisatie klaar zijn voor de toekomst

Deze datagedreven aanpak is niet alleen gericht op het heden, maar ook op de toekomst. Binnen de organisatie wordt nu op kleine schaal gestart met datagedreven werken. De e-commerce afdeling van Sleiderink start met het creëren van meer inzichten op basis van data en wordt hierdoor proactief in plaats van reactief. Op de lange termijn worden steeds meer takken van de organisatie aangesloten en wordt de organisatie steeds meer datagedreven.

Alles-in-een-oplossing

Door gebruik te maken van de implementatie van Microsoft Fabric loopt Sleiderink voor als het gaat om de mogelijkheden voor verdere innovatie en voorbereiding op het tijdperk van kunstmatige intelligentie (AI). Microsoft Fabric zal dienen als de alles-in-een-oplossing voor data-analyse en inzichten van Sleiderink. Dankzij Microsoft Fabric haalt Sleiderink efficiënter inzichten uit verschillende bronnen en is het mogelijk om bronnen te combineren en toekomstige groei te ondersteunen. Organisaties die streven naar datagedreven transformatie hebben baat bij Microsoft Fabric, dankzij de gegevens centralisatie, kostenbesparing, schaalbaarheid en ondersteuning voor geavanceerde analyses en AI.

De volgende stap

De eerste resultaten van het proces worden geleidelijk voor de hele organisatie bruikbaar en zichtbaar. Vanuit een goede data infrastructuur worden de eerste Power BI dashboards gebouwd met betrekking tot product en catalogus management, marketing en binnendienst. Hierbij word de organisatie zelf betrokken zodat ze leren hoe Power BI gebruikt wordt, en om te zorgen dat ze het straks ook zelf kunnen gebruiken.

Kansen voor jou
Ben jij benieuwd wat data + software voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Neem contact op met Maarten Pieper

Ook waarde uit data halen? Ontdek nu de kansen voor jouw organisatie.