SLIM Subsidie 2024

Vanuit Little Rocket bieden we verschillende mogelijkheden om jouw data & AI skills en kennis naar een hoger niveau te lanceren. De SLIM Subsidie is een unieke kans voor mkb-bedrijven. Maak jouw organisatie toekomstbestendig.

Subsidies gericht op het ontwikkelen van jouw medewerkers

Ontdek hoe je subsidie kunt aanvragen om te investeren in de scholing en de ontwikkeling van je medewerkers. Leer meer over de voorwaarden en mogelijkheden om de data & AI skills en kennis van jouw organisatie te vergroten.

Wat is de SLIM-subsidie

De overheid heeft veel aandacht voor leren en ontwikkelen. Door leren en ontwikkelen blijven mensen goed inzetbaar en daarnaast is het belangrijk om als bedrijf wendbaar en concurrerend te blijven. Vanuit deze gedachte zijn er verschillende subsidiemogelijkheden voor organisaties. De SLIM regeling speelt in op de snel veranderende wereld en zorgt ervoor dat jouw medewerkers zich ontwikkelen met het oog op de toekomst.

Programma’s geschikt binnen de subsidie

Deze landelijke subsidie is gericht op mkb-ondernemingen die willen investeren in het Leven Lang Ontwikkelen van medewerkers. Voorbeelden van programma’s uit Little Rocket’s Data & AI Academy die binnen dit thema vallen zijn het:

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de programma’s uit te breiden met het uitwerken van een relevante business case.

Voor wie is de SLIM-subsidie?

Jouw organisatie komt in aanmerking voor de subsidie wanneer je een mkb-onderneming bent  (<250 FTE) en je wilt investeren in het leren en ontwikkelen van je medewerkers. 

  • Voor mkb’ers (<250 FTE)
  • Het subsidiebedrag is max €25.000
  • Volgende aanvraagperiode: 2-30 september 2024

Wat houdt de SLIM-subsidie in?

De subsidie bedraagt 60 procent van de subsidiabele kosten voor middelgrote bedrijven. De subsidie wordt op basis van cofinanciering verleend. Een uitzondering in deze regel geldt voor een kleinbedrijf, hiervoor bedraagt de subsidie 80 procent van de subsidiabele kosten. Deze subsidiabele kosten moeten minimaal €5.000 bedragen.

Een initiatief heeft een looptijd van maximaal 12 maanden. Deze beperkte looptijd maakt het uitermate geschikt om onze programma’s te koppelen aan de subsidie. 

Wat moet ik doen om de subsidie aan te vragen?

Vanuit Little Rocket helpen wij jouw organisatie door het proces van aanvraag tot administratie volledig te ontzorgen. Samen bespreken we de wensen en bekijken we de opties. Vervolgens nemen we de benodigde stappen om een aanvraag te realiseren. 

Wat is de kans op het verkrijgen van de subsidie?

Vanuit de overheid loot de notaris een ranglijst. Die ranglijst bepaalt de volgorde van beoordeling. Er is een beperkt budget. Wanneer het budget op is, wordt de rest van de aanvragen afgewezen. Dus wees op tijd!

Wat zijn de voordelen voor MKB-bedrijven?

De SLIM-subsidie versterkt de ontwikkeling van medewerkers in organisaties. Onze data & AI programma’s verbeteren de vaardigheden en mindset van jouw organisatie rondom datagedreven werken. Door een verhoogde data geletterdheid is jouw organisatie voorbereid op toekomstige technologische veranderingen. 

Samen de mogelijkheden bespreken, of heb je advies nodig over hoe je de subsidie kunt aanvragen binnen jouw organisatie? Neem contact op!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.