“Data storytelling zorgt voor begrip en inzicht”

Geschreven door Leen Timmers op Mar 09, 2023

Ontwikkelen vanuit een traineeship

Leen Timmers heeft een unieke functie bij Little Rocket. Via een traineeship gaat hij namelijk de ene uitdaging na de andere aan. En dat bevalt hem prima. Zijn nieuwste focus: data storytelling.

Leen, vertel. Waarom een traineeship?

“Mijn traineeship is eigenlijk een dienstverband met extra veel aandacht voor mijn ontwikkeling. Ik kan dus werken en leren tegelijk. Opleidingen, cursussen, workshops… Zowel intern als extern krijg ik veel ruimte om mijn eigen route te bepalen.”

Hoe ziet die route eruit?

“Ik ben sinds september 2022 in dienst. In mijn eerste maanden heb ik bij zoveel mogelijk collega’s meegekeken, om verschillende aspecten van het vak te leren. Zo weet ik nu best veel van functies als data-analist, data scientist en analytics translator. Op die manier kreeg ik steeds helderder wat ik zélf het interessantst vind.”

En? Welke rol past bij jou?

“Ik vind het heel leuk om het dataverhaal visueel te maken. Ik wil klanten vertellen over het belang van data, over de positieve impact die data kunnen hebben op hun business. Dat doe ik door de resultaten van onze data-analyses te vertalen naar een helder verhaal. Anders gezegd: je hebt nauwelijks kennis van data nodig om mijn verhaal te begrijpen.”

Waarom is dat zo leuk?

“Ik hou ervan om van waarde te zijn voor externe partijen, zoals klanten. Door data storytelling creëren we veel begrip en inzicht. Ik wil me steeds verder blijven ontwikkelen als storyteller in de wereld van data, design en UI/UX.”

Voordat je in dienst kwam, was je vijf jaar zelfstandig ondernemer. Ook iets met data?

“Nee, iets heel anders: ik gaf streethockeyclinics. Het begon als project tijdens mijn studie Sport en Bewegingseducatie en groeide uit tot een eigen bedrijf: Team Streethockey. Ons doel: jongeren in contact brengen met hockey, op een supergave manier. Ken je de video’s van straatvoetballer Soufiane Touzani? Dat deden wij ook, maar dan met hockey.”

Waarom ben je er mee gestopt?

“Onze video’s sloegen erg aan, en steeds meer hockeyclubs vroegen ons om clinics te verzorgen. Daarnaast hockeyde ik zelf ook nog én was ik trainer/coach van het talentvolle team van mijn club, OHC Bully MC1. Ik was elke dag zo’n negen uur aan het hockeyen… En toen raakte ik geblesseerd aan mijn pols.”

Oef… Einde carrière?

“Dat niet, maar het was wel duidelijk dat het om overbelasting ging. Ik moest een keuze maken. En toen kwam deze kans bij Little Rocket voorbij. Ik hockey nog steeds en ik blijf ook trainer/coach van ‘mijn’ jeugdteam, dat op landelijk niveau speelt. Maar mijn nieuwe uitdaging ligt in de data.”

Hoe bevalt dat?

“Ik heb het heel erg naar mijn zin! We hebben een leuk team; ik ervaar met iedere collega een mooie klik. En de inhoudelijke uitdaging… Tsja, daar heb ik je net al van alles over verteld. Ik vind het iedere dag weer super om aan het werk gaan.”

Doe de datascan
Wil je weten welk level van datavolwassenheid jouw organisatie heeft, en wat je moet doen om verder te groeien? Doe dan eerst onze datascan.

  • ✔ Invullen kost enkele minuten
  • ✔ Je krijgt per e-mail een gratis rapport met toelichting
  • ✔ Binnen twee dagen weet je waar je staat

Benieuwd wat wij allemaal doen?

Bekijk al onze diensten en ontdek de mogelijkheden met data & AI.

Verwante
blogartikelen

Little Rocket weer in EMERCE 100 2020

Voor het 4e jaar op rij staan we in de Emerce 100 en horen we bij de top 100 van de beste eBusiness bedrijven! Dit keer een prachtige 2e...
April 8, 2020
3 min

Nieuwe naam voor Green Orange en We::code: volledige focus op slimmer gebruik van data

Wij gaan, Green Orange en We::code software development, onze krachten bundelen. Samen gaan wij verder onder de naam Little Rocket. We...
March 3, 2020
4 min

Green Orange wint Gouden DIA award in categorie Data!

De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve werk van Nederlandse makers. De DIA’s worden...
February 26, 2020
2 min

Klimaatimpact van bedrijven: deze rol speelt data erin

We kijken met veel plezier terug op de maanden waarin laatstejaars Business & IT-student Toni Oostveen bij ons afstudeerde. Zijn opdracht...
Leen Timmers
March 30, 2023
5 min

Vandaag al antwoord op de vraag van morgen

Eminent Groep is een detacheringsorganisatie, gespecialiseerd in het verbinden van technisch talent met gerenommeerde bedrijven. Om dat...
Leen Timmers
January 20, 2023
5 min

Wat doet een analytics translator eigenlijk

Jelle Scholten is een bruggenbouwer. Tenminste, zo omschrijft hij zijn rol als analytics translator, een functie die een combinatie is van..
Leen Timmers
November 15, 2022
3 min

Wat doet een data specialist eigenlijk?

Wat zijn functie precies inhoudt? Jeroen IJedema glimlacht als we hem die vraag stellen. Zijn werk als data specialist vang je namelijk...
Marc van Belkum
August 18, 2022
3 min

Wat doet een software developer eigenlijk?

Michel Boezerooij is een van onze software developers. Een mooie functie, waarin hij graag het verschil maakt voor onze klanten...
Marc van Belkum
June 16, 2022
3 min

Little Rocket wederom op 1 bij Emerce100

Marc van Belkum
April 28, 2022
3 min