We gaan als een Raket (en dit zijn onze helden)

Geschreven door Leen Timmers op Sep 14, 2022

Nieuwe Rocketeers

Little Rocket groeit! In de afgelopen weken verwelkomden we maar liefst acht nieuwe collega’s. Allemaal vonden ze in no-time hun draai, mede dankzij een supergezellig welkomstontbijt. Onze organisatiemanager Stefanie Ellenbroek is opgetogen over onze nieuwste aanwinsten: “Little Rocket is nog nooit zo compleet geweest.”

Welkomstontbijt

Om onze nieuwe helden een fijne start te bezorgen, hebben we de verplichte speeches en ongemakkelijke voorstelrondjes overgeslagen. In plaats daarvan hebben we getrakteerd op een welkomstontbijt, waarbij de belangrijkste ingrediënten waren: gezellig kletsen en lekker eten. Pas daarna volgden de formele introducties, bedrijfsvideo’s en speed trainingen.

“Dat sluit goed aan bij hoe we werken”, legt Stefanie uit. “Want kennis en kunde zijn één, maar een echt team word je pas als je elkaar kent. En bij Little Rocket doen we het sámen.”

Na het ontbijt ruimden we met zijn allen de vaatwasser in – een perfect moment om even het net op te halen. Hoe hebben onze nieuwe collega’s hun eerste uren bij Little Rocket ervaren?

Teamwork telt
Silke Reuvers (onze nieuwe data-analist) kan zich uitstekend vinden in de ‘samen sterk’-mentaliteit van ons bedrijf. “Ik zocht naar een werkgever waar teamwork écht telt. Waar je er niet alleen voor staat, en waar ze geloven in sparren, overleggen en samenwerken om tot een beter resultaat te komen. Die sfeer heb ik hier gevonden.”

Het ontbijt ervaarde Silke als erg gezellig. “Heel leuk was het. Ik heb mijn nieuwe collega’s leren kennen op een spontane manier, dus zonder onhandige kringetjes en statische introducties. En weet je: al pratende leer je net zo goed veel van elkaar en over het bedrijf. Ik voelde me direct welkom.”

Silke Reuvers, Data Analist

Gezellig en informeel
Tjerk Reitsema (stagiair en binnenkort data scientist) kent ons bedrijf al wat langer, maar was toch bij het ontbijt om zijn nieuwe collega’s te ontmoeten. “Heel gezellig en informeel. En nuttig, want hoe sneller je elkaar als persoon leert kennen, des te gemakkelijker je elkaar ook als collega weet te vinden.”

Tjerk houdt zich als data scientist bezig met het ontwerpen van modellen, waarin data worden ingezet om een organisatie te versterken. “Ik hou van analytisch bezig zijn met complexe vraagstukken. Dat is wat ik bij Little Rocket doe. Wat me verder opvalt, is dat iedereen doet waar hij of zij goed in is, maar dan wél in teamverband. Wat mij betreft een ideale manier van werken.”

Tjerk Reitsema, Data Scientist

Ontwikkelkansen
Leen Timmers ontdekt momenteel welke functie het beste bij hem past, via een traineeship met een persoonlijk ontwikkelplan als basis. “Toen ik ontdekte welke ontwikkelkansen ik bij Little Rocket zou krijgen, was de keuze snel gemaakt. En de sfeer? Vanaf het moment dat ik binnenstapte, voelde het goed. Neem zo’n welkomstontbijt: je hoort niet vaak dat een bedrijf dat doet.”

Tijdens dat ontbijt ervaarde Leen al snel een klik met de andere collega’s, vertelt hij. “Al met al was het een heel prettige start. En nu? Nu kijk ik ernaar uit om te ontdekken waar mijn ontwikkelplan me
brengt. Ik denk naar een functie met veel klantcontact, want daar krijg ik energie van. Creatieve oplossingen bedenken, en die samen met mijn collega’s realiseren, met klantdata als krachtige basis – klinkt goed, toch?”

Leen Timmers, Trainee

Doe de datascan
Wil je weten welk level van datavolwassenheid jouw organisatie heeft, en wat je moet doen om verder te groeien? Doe dan eerst onze datascan.

  • ✔ Invullen kost enkele minuten
  • ✔ Je krijgt per e-mail een gratis rapport met toelichting
  • ✔ Binnen twee dagen weet je waar je staat

Benieuwd wat wij allemaal doen?

Bekijk al onze diensten en ontdek de mogelijkheden met data & AI.

Verwante
blogartikelen

No items found.