Leen, vertel. Waarom een traineeship?

“Mijn traineeship is eigenlijk een dienstverband met extra veel aandacht voor mijn ontwikkeling. Ik kan dus werken en leren tegelijk. Opleidingen, cursussen, workshops… Zowel intern als extern krijg ik veel ruimte om mijn eigen route te bepalen.”

Hoe ziet die route eruit?

“Ik ben sinds september 2022 in dienst. In mijn eerste maanden heb ik bij zoveel mogelijk collega’s meegekeken, om verschillende aspecten van het vak te leren. Zo weet ik nu best veel van functies als data-analist, data scientist en analytics translator. Op die manier kreeg ik steeds helderder wat ik zélf het interessantst vind.”

En? Welke rol past bij jou?

“Ik vind het heel leuk om het dataverhaal visueel te maken. Ik wil klanten vertellen over het belang van data, over de positieve impact die data kunnen hebben op hun business. Dat doe ik door de resultaten van onze data-analyses te vertalen naar een helder verhaal. Anders gezegd: je hebt nauwelijks kennis van data nodig om mijn verhaal te begrijpen.”

Waarom is dat zo leuk?

“Ik hou ervan om van waarde te zijn voor externe partijen, zoals klanten. Door data storytelling creëren we veel begrip en inzicht. Ik wil me steeds verder blijven ontwikkelen als storyteller in de wereld van data, design en UI/UX.”

Voordat je in dienst kwam, was je vijf jaar zelfstandig ondernemer. Ook iets met data?

“Nee, iets heel anders: ik gaf streethockeyclinics. Het begon als project tijdens mijn studie Sport en Bewegingseducatie en groeide uit tot een eigen bedrijf: Team Streethockey. Ons doel: jongeren in contact brengen met hockey, op een supergave manier. Ken je de video’s van straatvoetballer Soufiane Touzani? Dat deden wij ook, maar dan met hockey.”

Waarom ben je er mee gestopt?

“Onze video’s sloegen erg aan, en steeds meer hockeyclubs vroegen ons om clinics te verzorgen. Daarnaast hockeyde ik zelf ook nog én was ik trainer/coach van het talentvolle team van mijn club, OHC Bully MC1. Ik was elke dag zo’n negen uur aan het hockeyen… En toen raakte ik geblesseerd aan mijn pols.”

Oef… Einde carrière?

“Dat niet, maar het was wel duidelijk dat het om overbelasting ging. Ik moest een keuze maken. En toen kwam deze kans bij Little Rocket voorbij. Ik hockey nog steeds en ik blijf ook trainer/coach van ‘mijn’ jeugdteam, dat op landelijk niveau speelt. Maar mijn nieuwe uitdaging ligt in de data.”

Hoe bevalt dat?

“Ik heb het heel erg naar mijn zin! We hebben een leuk team; ik ervaar met iedere collega een mooie klik. En de inhoudelijke uitdaging… Tsja, daar heb ik je net al van alles over verteld. Ik vind het iedere dag weer super om aan het werk gaan.”