1. Nou Michel, vertel: wat doe je als software developer?
“Eenvoudig gezegd: programmeren. Maar wij zien het hier breder dan simpelweg ‘code kloppen’. We denken bijvoorbeeld eerst zorgvuldig na over wát we bouwen. Oftewel: wat heeft de klant nodig om zijn doelen te bereiken? Ook ben ik actief met wat we ‘devops’ noemen: development en het verzorgen van de infrastructuur om onze softwareoplossingen te ontsluiten, zoals server- en cloudoplossingen.

2. Waarom is jouw werk belangrijk?
“Tsja… als je geen dingen maakt, is er niets. Onze software is ‘faciliterend’: het levert je als klant niet direct geld op, maar je kunt er wel geld mee verdienen. Met onze software helpen we je bijvoorbeeld om efficiënter te werken, kosten te besparen of meer slagkracht te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door waardevolle data te vertalen naar inzichten, en die inzichten naar nieuwe kansen.”

3. Welk recent project was voor jou speciaal?
“We verhuizen momenteel de servercapaciteit van een grote klant naar de cloud. We zijn namelijk gespecialiseerd in IaC: Infrastructure as Code. Waar we vroeger netwerken bouwden met kabels, servers en storage devices, werken we tegenwoordig steeds meer met code. Dat zorgt voor een extra controlelaag én voor meer professionaliteit. Bovendien is een aanpassing in IaC in seconden gedaan, in plaats van in weken. Je bent dus direct live met je updates.”

4. Waarom heb je de mooiste baan ter wereld?
“Little Rocket is groot genoeg om nieuwe dingen op te kunnen pakken, waardoor we kunnen blijven pionieren en innoveren. Voor mij betekent dat dat ik mijn waslijst aan ambities en doelen kan
verwezenlijken. Zo verdiep ik me momenteel in Python, de programmeertaal die ook gebruikt wordt voor Machine Learning: een krachtige manier om data-analyses naar een hoger niveau te tillen.
Verder werk ik met superfijne collega’s met een schat aan kennis en ervaring, waardoor ik er nooit alleen voor sta. Kortom: ik zit super op mijn plek.”

5. Wat doe je als je niet aan het werk bent?
“In coronatijd ben ik begonnen met hardlopen, en inmiddels heb ik de halve marathon van Enschede gelopen. Ik vind het heerlijk om even helemaal nérgens aan te denken… Verder heb ik twee jaar geleden een Volkswagen-busje omgebouwd tot camper. Vloer erin, isolatie, elektra: alles. Mijn derde passie is Tkkrlab: een maker space in Enschede, waar mensen met passie voor techniek samenkomen. Lasercutters, 3D-printers: alles is er om creatief bezig te zijn. Daar ben ik regelmatig te vinden. Dus maak je geen zorgen, ik vermaak me ook buiten Little Rocket om prima!”