De uitdaging

“We waren al langer aan het onderzoeken wat data ons zouden kunnen opleveren. Bijvoorbeeld op het gebied van samenwerking met onze relaties. Je hebt een bepaald gevoel bij elkaar, maar dat is natuurlijk lang niet altijd gebaseerd op cijfers en feiten. Terwijl we iedere klant wél de juiste aandacht willen geven. Want om je beste klanten voor de langere termijn aan je te binden, moet je op de juiste manier investeren in die relaties. Maar hoe maak je de juiste keuzes? En hoe zet je de eerste stappen?”


De oplossing

“De masterclass die Little Rocket voor ons verzorgde, bij ons op locatie in Almelo, sloot mooi aan op die vragen. In een dagdeel bouwden Jelle en Nienke vanuit de theorie een mooie brug naar de praktijk. We kregen bijvoorbeeld inzage in vergelijkbare cases, die ons een mooi beeld gaven van wat data gedreven keuzes andere bedrijven heeft opgeleverd. Dat inspireerde enorm. Vervolgens maakten we de vertaalslag naar onze eigen organisatie. Zo bleven we niet steken in grote en abstracte plannen, maar waren we lekker pragmatisch en concreet bezig. Heel prettig.”


Het resultaat

“Mede dankzij de masterclass maken we nu slimmere keuzes. Ook slaan we de data die we verzamelen zorgvuldiger en gestructureerder op. Daardoor kunnen we bijvoorbeeld beter bepalen welke klanten goed bij ons passen, en hoe we onze dienstverlening beter kunnen afstemmen op hun wensen. En, nog een stap verder: doordat we weten welke klanten bij ons passen, kunnen we gerichter inschrijven op aanbestedingen. Je kunt je mensen immers maar één keer inzetten. Zo helpen data ons op verschillende manieren bij het versterken van onze business.”